Ιδέες Παιχνιδιών για Παιδικό Πάρτυ

Πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού σας; Έχετε αναλάβει το επόμενο παιδικό πάρτυ σπίτι σας; Επιλέξαμε για εσάς πέντε διασκεδαστικές ιδέες παιχνιδιών που μπορείτε πανεύκολα να οργανώσετε.

1. Σάντουιτς Μπαλόνι

Ιδεες Παιχνιδιων για Παιδικα Παρτυ

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το παιχνίδι αυτό είναι μπαλόνια.

  • Πρώτα χωρίστε τα παιδιά σε ζεύγη και τοποθετήστε τους σε μια γραμμή εκκίνησης. Τοποθετήστε ένα μπαλόνι (φουσκωμένο φυσιολογικά, όχι με ήλιο) ανάμεσα στις πλάτες των παιδιών με στόχο να μείνει εκεί και να μη πέσει (τονίστε τους ότι δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους!)
  • Με το σφύριγμα μιας σφυρίχτρας ο αγώνας ξεκινά και τα ζευγάρια πρέπει να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού χωρίς το μπαλόνι τους να πέσει ή να σκάσει. Εάν αυτό συμβεί, το ζευγάρι θα πρέπει να γυρίσει στην εκκίνηση και να ξανά προσπαθήσει.
  • Το πρώτο σαντουιτσάκι που θα φτάσει στο τερματισμό είναι ο νικητής.

 

2. Πινγκουινάκια

Ιδεες για Παιδικα Παρτυ

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το παιχνίδι αυτό είναι μαξιλάρια.

  • Απλώστε από τέσσερα έως και έξι μαξιλάρια στο πάτωμα σε μια ευθεία γραμμή.
  • Ζητήστε στα παιδιά να μπουν σε μια σειρά, και εκ περιτροπής να πηδάνε από μαξιλάρι σε μαξιλάρι. Θα πρέπει κάθε φορά να προσγειώνονται με τα δύο πόδια στο επόμενο κομμάτι πάγου, διαφορετικά θα θεωρείτε πως έχουν πέσει στο νερό και έτσι βγαίνουν στην άκρη.
  • Σε κάθε καινούριο γύρω θα πρέπει να μεγαλώνετε την απόσταση μεταξύ μαξιλαριών μέχρι να μείνει ένας πιγκουίνος νικητής.

 

3. Δαγκώνω;

Ιδεες για Παιδικο Παρτι

Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε: χαρτί (ένα κομμάτι για κάθε παίκτη), μολύβι και ταινία.

  • Για αρχή γράψτε ένα ζώο σε κάθε κομμάτι χαρτί και τοποθετήστε τα χαρτιά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, ο κάθε παίκτης θα πρέπει να πάρει ένα χαρτί και να το κολλήσει στο μέτωπο κάποιο άλλου παίκτη χωρίς να δείξει ή να πει πιο ζώο είναι σημειωμένο στο χαρτί (προσοχή σε πιθανούς καθρέφτες!)
  • Το παιχνίδι ξεκινά με κάθε παίκτη να κάνει ερωτήσεις (των οποίων οι απαντήσεις να μπορούν να είναι μόνο ΝΑΙ ή ΟΧΙ), όπως “Δαγκώνω;”, “Έχω κέρατα;” κτλ, με στόχο να ανακαλύψει τι ζώο είναι γραμμένο στο δικό του χαρτί. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι ωσότου όλοι οι παίκτες να έχουν βρει το ζώο τους.
  • Δοκιμάστε το ίδιο παιχνίδι και με άλλα θέματα, όπως χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, τρόφιμα, ή ακόμα και είδη ρουχισμού.

 

4. Ζαριές για δώρο

Ιδέες για Παιδικό Πάρτυ

Το παιχνίδι αυτό χρειάζεται μια προετοιμασία, όμως αξίζει το κόπο.

  • Βάλτε ένα μικρό βραβείο/δώρο σε ένα μικρό κουτί, και τυλίξτε το σαν δώρο. Στη συνέχεια, βάλτε το κουτί αυτό σε ένα μεγαλύτερο κουτί το οποίο και πάλι θα τυλίξτε, και βάλτε το αντίστοιχα σε ένα άλλο μεγαλύτερο κουτί το οποίο θα ξανά τυλίξτε, και ούτω καθεξής. Συνεχίστε να τυλίγετε μέχρι όσο φτάνει η υπομονή σας ή μέχρι να μην έχετε άλλα κουτιά!
  • Με όλους να κάθονται σε ένα κύκλο, ζητήστε από το νεότερο παίκτη να επιλέξει έναν αριθμό από το 1 έως το 6 και να ρίξει το ζάρι, δίνοντας το στη συνέχεια και στον επόμενο παίκτη να το ρίξει.
  • Ο πρώτος παίκτης που θα ρίξει στη ζαριά του το νούμερο που έχει ειπωθεί από το πρώτο παίκτη ξετυλίγει το πρώτο κουτί του δώρου. Συνεχίστε έτσι ώσπου να φτάσετε στο τελευταίο κουτί, και ο παίκτης που θα ανοίξει το κουτάκι με το δώρο, είναι ο νικητής του βραβείου!

 

5. Ζωγραφίζοντας με φούσκες (Ιδανικό για εξωτερικό χώρο)

Παιχνιδια για Παιδικο Παρτυ

Για αρχή, ανακατέψτε σε1/2 φλυτζάνι με υγρό για φούσκες 2 κουτάλια χρώματος τέμπερας ή 15 σταγόνες από χρώμα τροφίμων. Στη συνέχεια, κολλήστε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί σε ένα φράχτη/εξωτερικό τοίχο ή ανάμεσα σε δύο δέντρα και πείτε στα παιδιά να φυσήξουν φούσκες πάνω στο χαρτί. Το τελικό αποτέλεσμα πιθανότατα να μην είναι μεγαλούργημα (!) όμως η διαδικασία σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά που θα λατρεύουν να παρακολουθούν τις φούσκες τους να χτυπάνε πάνω στο χαρτί αφήνοντας κύκλους και πιτσιλιές.

πηγή

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.