Ο ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Το πιο συχνό μέρος που μπορούμε να συναντήσουμε έναν κλόουν είναι σε κάποιο παιδικό πάρτυ, σε κάποιον παιδότοπο σε παιδικά γενέθλια, άντε και στην είσοδο μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.

Αλλά και στον πάτο της θάλασσας… ναι καλά διαβάσατε και δεν αναφέρομαι φυσικά σε κάποιον κλόουν με βατραχοπέδιλα που κάνει το μπάνιο του σε κάποια παραλία, μιλάω για τα ψάρια κλόουν με την επίσημη ονομασία Clownfish.

Έχουν ονομαστεί έτσι γιατί το χρώμα τους είναι ίδιο με την στολή ενός κλόουν καθώς επίσης επειδή κολυμπάμε αστεία. Είναι μικρά σε μέγεθος από 10 έως 18 εκατοστά και έχουν περίπου 30 διαφορετικούς χρωματισμούς όπως πράσινο, κίτρινο, μπλε, λευκό, μαύρο, πορτοκαλί μπορεί να έχουν ακόμη χρωματιστές ρίγες η βούλες. Ζουν από 3 έως 10 χρόνια σε ζεστές λίμνες και θάλασσες κυρίως στην Αυστραλία στην Ασία και στην Μαλαισία.

Τα ψάρια κλόουν είναι παμφάγα, τρώνε δηλαδή σχεδόν τα πάντα. Και έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι τα μόνα ψάρια που δεν παθαίνουν κακό από το ισχυρό δηλητήριο της θαλάσσιας ανεμώνης.
Όπως καταλάβατε και τα ζώα έχουν τον κλόουν τους.

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.