Ο ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

nemo-ipop.gr_
Το πιο συχνό μέρος που μπορούμε να συναντήσουμε έναν κλόουν είναι σε κάποιο παιδικό πάρτυ, σε κάποιον παιδότοπο σε παιδικά γενέθλια, άντε και στην είσοδο μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.

Αλλά και στον πάτο της θάλασσας… ναι καλά διαβάσατε και δεν αναφέρομαι φυσικά σε κάποιον κλόουν με βατραχοπέδιλα που κάνει το μπάνιο του σε κάποια παραλία, μιλάω για τα ψάρια κλόουν με την επίσημη ονομασία Clownfish.

Έχουν ονομαστεί έτσι γιατί το χρώμα τους είναι ίδιο με την στολή ενός κλόουν καθώς επίσης επειδή κολυμπάμε αστεία. Είναι μικρά σε μέγεθος από 10 έως 18 εκατοστά και έχουν περίπου 30 διαφορετικούς χρωματισμούς όπως πράσινο, κίτρινο, μπλε, λευκό, μαύρο, πορτοκαλί μπορεί να έχουν ακόμη χρωματιστές ρίγες η βούλες. Ζουν από 3 έως 10 χρόνια σε ζεστές λίμνες και θάλασσες κυρίως στην Αυστραλία στην Ασία και στην Μαλαισία.

Τα ψάρια κλόουν είναι παμφάγα, τρώνε δηλαδή σχεδόν τα πάντα. Και έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι τα μόνα ψάρια που δεν παθαίνουν κακό από το ισχυρό δηλητήριο της θαλάσσιας ανεμώνης.
Όπως καταλάβατε και τα ζώα έχουν τον κλόουν τους.

No Comments Yet.