Το Επάγγελμα του Κλόουν

Το Επάγγελμα του Κλόουν

Οι κλόουν είναι κωμικοί διασκεδαστές με χαρακτηριστική εμφάνιση. Πολύχρωμα ρούχα και παπούτσια μεγάλου μεγέθους, βαμμένα πρόσωπα, περούκες, μεγάλες κόκκινες μύτες, καπέλα και αστεία κινησιολογία που προκαλεί το γέλιο σε όλους και κυρίως στα μικρά παιδιά.

Η λέξη κλόουν προέρχεται από την αγγλική γλώσσα και χρησιμοποιείται διεθνώς. Σημαίνει το κωμικό πρόσωπο κάποιου έργου ή κάποιου περιοδεύοντα θιάσου, που κάνει αστείες κινήσεις και σκαρώνει φάρσες για να κάνει το κοινό να γελά. Κατά τον 19ο αιώνα τα πρόσωπα αυτά ήταν βουβά και πραγματοποιούσαν αστείες επικίνδυνες ακροβασίες, ταχυδακτυλουργείες, εξημέρωση άγριων αλόγων κλπ.

Το επάγγελμα του κλόουν δεν είναι μια απλή δουλειά όπως πολλοί νομίζουν, είναι ένα λειτούργημα, μια κατάθεση ψυχής! Ο κλόουν πρέπει να δώσει αγάπη, στοργή, φροντίδα, καθοδήγηση, δίνοντας όλο του το είναι, μη περιμένοντας τίποτα.. ίσως μόνο ένα χαμόγελο!

Πρέπει ακόμα να είναι φιλικός, προσιτός, συμπαθής και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Να είναι εύστροφος, ετοιμόλογος, διαλλακτικός και να ξεπερνά τις δυσκολίες που τυχόν θα του παρουσιαστούν με χιούμορ και εύθυμη διάθεση..

Να είναι ξεκάθαρος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος, από το να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους!

 

No Comments Yet.