ΚΛΟΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΛΟΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Σας φαίνεται περίεργο; Και όμως υπάρχουν.
Οι κλόουν χωρίς σύνορα είναι μια εθελοντική ομάδα καλλιτεχνών – κλόουν που πηγαίνουν σε κάθε γωνία του πλανήτη όπου υπάρχουν παιδιά που ζουν σε καταστάσεις πολέμου, φτωχιάς και δυστυχίας.


Πάνε στον πόλεμο κατά της παιδικής δυστυχίας εφοδιασμένοι με το υπέρ – όπλο τους την κόκκινη μύτη και ένα πλατύ χαμόγελο με στόχο να προσφέρουν απλόχερα το γέλιο και την χαρά στα παιδιά έστω και για λίγες στιγμές.

Οι κλόουν χωρίς σύνορα ιδρύθηκαν στην Ισπανία το έτος 1993 από τον επαγγελματία κλόουν Tortell Poltrona τυχαία ενώ είχε πάει να παρουσιάσει το πρόγραμμα του σε παιδιά σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κροατία. Εκεί συνέβη κάτι που του άλλαξε την ζωή και γέννησε και την ιδέα του κλόουν χωρίς σύνορα. Όταν ανέβηκε στην σκηνή αντίκρισε ένα κοινό πάνω από 700 παιδιά που διψούσαν για ελάχιστη χαρά και διασκέδαση.

Σε λίγες μέρες τον ακολούθησαν άλλοι δυο κλόουν οι Boni & Caroli κάνοντας παραστάσεις στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Σε ελάχιστους μήνες τους ακολούθησαν κλόουν από Γαλλία και Σουηδία, δίνοντας παραστάσεις και σε άλλες περιοχές συγκρούσεων, από τη Δυτική Σαχάρα, στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, στην Κολομβία και σε χώρες σε όλη την Κεντρική Αμερική. Μέχρι το 2000, πάνω από εκατό αποστολές είχαν ξεκινήσει και αμέτρητες παραστάσεις είχαν δοθεί.

Σήμερα οι «Κλόουν χωρίς σύνορα» υπάρχουν σε αρκετές χώρες μεταξύ αυτών, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Νότια Αφρική, Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.