Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Slava Polunin

Αν υπάρχει ο τίτλος του καλύτερου κλόουν του κόσμο τότε δικαιωματικά αυτός ανήκει στον Σλάβα Πολούνιν.

Πρόκειται για Ρώσικης καταγωγής καλλιτέχνη που μεγάλωσε σε μια φάρμα στην επαρχία, και από μικρός του άρεσαν οι κατασκευές και το να φτιάχνει παραμύθια και ιστοριούλες. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν τον ρωτούσαν τη δουλεία θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει, αυτός απαντούσε κλόουν.

Αργότερα όταν είδε για πρώτη φορά σινεμά μαγεύτηκε από τον χώρο της υποκριτικής τέχνης, και αμέσως σε ηλικία 17 ετών έφυγε από το σπίτι του και πήγε σε σχολή μίμων στη Αγία Πετρούπολη. Εκεί επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Charlie Chaplin, ο Marcel Marceau και ο Engibarov.

Η εξέλιξη του ήταν ραγδαία και σύντομα έγινε θιασάρχης ανεβάζοντας  παραστάσεις της οποίες έγραφε σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε, και όλες γίνονταν αμέσως εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες.

Θέλοντας να πρωτοπορήσει έβγαλε της παραστάσεις του και τους κλόουν στο δρόμο κάνοντας μια μίξη θεάτρου και κωμωδίας δρόμου.

Το μεγάλο μπαμ το έκανε όταν ανέβασε την παράσταση του στην Αγγλία στο Hackney Empire.

Σήμερα θεωρείτε ο καλύτερος μίμος και ο καλύτερος κλόουν του κόσμου αποσπώντας ότι βραβείο υπάρχει, και παίζοντας ασταμάτητα μέχρι σήμερα  στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.