Το Βάψιμο του Κλόουν (Μακιγιάζ)

Το Βάψιμο του Κλόουν (Μακιγιάζ)

Η διαδικασία εφαρμογής του μακιγιάζ
Το πρώτο βήμα στο σχεδίασμα του μακιγιάζ του κλόουν είναι να αποφασίσουμε τι είδους κλόουν θέλουμε, όπως λυπημένο, ευτυχισμένο, κομψό, δειλό, φιλύποπτο ή ματαιόδοξο. Για έναν λυπημένο κλόουν πχ τα φρύδια και οι γωνίες του στόματος και των ματιών θα κλείνουν προς τα κάτω. Ένας ευτυχισμένος κλόουν θα έχει τις γωνίες του στόματος στραμμένες προς τα πάνω. Εάν ο κλόουν είναι αλήτης θα πρέπει να ζωγραφίσουμε στο πρόσωπό του γένια τριών ημερών.
Χρησιμοποιούμε άσπρο χρώμα ως βάση. Μπορούμε να φτιάξουμε βολβώδεις μύτες από λάτεξ, ή α αγοράσουμε έτοιμες. Τα μαλλιά πρέπει να εναρμονίζονται με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Το Βάψιμο του Κλόουν (Μακιγιάζ)
Χαρούμενος Κλόουν
Τα βασικά χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε στο μακιγιάζ αυτό είναι το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο. Τα υπόλοιπα χρώματα είναι προσωπικής επιλογής. Μπορεί να είναι το μπλε, το πράσινο, το χρυσό, το κίτρινο κλπ. Πριν από οποιαδήποτε εργασία καλό θα είναι να σχεδιάσουμε στο πρόσωπο του μοντέλου μας τα χαρακτηριστικά του κλόουν με λευκό μολύβι. Αυτό το κάνουμε γιατί είναι δύσκολο να διορθώσουμε με τα χρώματα της υδάτινης βάσης.
Σε στεγνό και καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το λευκό χρώμα με νωπό σφουγγαράκι λάτεξ ή χοντρό πινέλο, όπως πχ το πινέλο που χρησιμοποιούμε για το ρουζ. Περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και ξεκινάμε πρώτα από το μέτωπο με το λεπτό πινελάκι, όπως πχ του περιγράμματος των ματιών, να δημιουργούμε ρυτίδες με ανοδική πορεία και καμπυλωτά καλοσχεδιασμένα φρύδια με μαύρο χρώμα. Χρωματίζουμε τα άνω βλέφαρα μέχρι και τα φρύδια με το χρώμα της αρεσκείας μας και με το ίδιο χρώμα δημιουργούμε ένα τρίγωνο στο κάτω βλέφαρο, που το γεμίζουμε. Ιδιαίτερη επιμέλεια θέλουν τα περιγράμματα των ματιών που θα κάνουμε με μαύρο χρώμα και λεπτό πινελάκι.
Στη συνέχεια γεμίζουμε το στόμα με κόκκινο χρώμα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσέξουμε να μη βγει το κόκκινο χρώμα πάνω στο λευκό σχεδόν δεν διορθώνεται. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε πρώτα με το μικρό πινελάκι και να κάνουμε ένα περίγραμμα με κόκκινο χρώμα και μετά να χρησιμοποιήσουμε το λάτεξ σφουγγαράκι ή το χοντρό πινέλο. Όταν στεγνώσει το κόκκινο χρώμα του στόματος, πάλι με λεπτό πινέλο κάνουμε μαύρο περίγραμμα.
Δύο κύκλοι κόκκινοι δίνουν στα ζυγωματικά χαρούμενη όψη στον κλόουν.
Όσον αφορά την μύτη, εάν δεν έχουμε προμηθευτεί έτοιμη από το εμπόριο και είναι αδύνατον να φτιάξουμε μια μόνοι μας από λάτεξ, τότε θα στολίσουμε την άκρη της μύτης με ένα κόκκινο κύκλο που θα τον γεμίσουμε με κόκκινο χρώμα. Όταν στεγνώσει το μακιγιάζ μας, μπορούμε να ψεκάσουμε το πρόσωπο με ένα σταθεροποιητικό προϊόν που θα βρούμε στα καταστήματα καλλυντικών θεάτρου και στην συνέχεια να ψεκάσουμε το πρόσωπο με χρυσόσκονη σε μορφή σπρέι. Κολλάμε ψεύτικες βλεφαρίδες και προσαρμόζουμε την περούκα του κλόουν.

Το Βάψιμο του Κλόουν (Μακιγιάζ)
Λυπημένος κλόουν
Σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του λυπημένου κλόουν με λευκό μολύβι στο πρόσωπο του μοντέλου μας.
Με προσοχή και με λευκό χρώμα γεμίζουμε τα άδεια σημεία του προσώπου και περιμένουμε να στεγνώσει το χρώμα.
Με λεπτό πινελάκι και μαύρο χρώμα δημιουργούμε τις ρυτίδες του μετώπου και τα φρύδια με καθοδική πορεία.
Με το χρώμα της αρεσκείας μας βάφουμε τα άνω βλέφαρα μέχρι και τα φρύδια. Στο κάτω βλέφαρο δημιουργούμε ένα τρίγωνο που το γεμίζουμε με το ίδιο χρώμα. Τοποθετούμε ψεύτικες βλεφαρίδες μόλις στεγνώσει το χρώμα. Οι βλεφαρίδες που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι μαύρες ή έγχρωμες ή ακόμη και πολύχρωμες και μπορούμε να τις προμηθευτούμε από καταστήματα με καλλυντικά θεάτρου.
Με το λεπτό πινελάκι και με το μαύρο χρώμα κάνουμε τα περιγράμματα των ματιών.
Με το κόκκινο χρώμα και με λεπτό πινελάκι στην αρχή, δημιουργούμε το στόμα που οι άκρες των χειλιών πρέπει να είναι πεσμένες ώστε να δίνει λυπημένη όψη στον κλόουν.
Δυο κύκλοι γεμισμένοι με κόκκινο χρώμα στα ζυγωματικά είναι απαραίτητοι. Τέλος , αν δεν έχουμε μύτη, ζωγραφίζουμε την άκρη της μύτης του μοντέλου μας με κόκκινο χρώμα.
Ψεκάζουμε με σταθεροποιητικό σπρέι το πρόσωπο και σε λίγα δευτερόλεπτα ψεκάζουμε ξανά το πρόσωπο με χρυσόσκονη σε μορφή σπρέι. Τέλος τοποθετούμε την περούκα.

Το Βάψιμο του Κλόουν (Μακιγιάζ)
Αλήτης κλόουν (Παλιάτσος)
Το μακιγιάζ του <<αλήτη κλόουν>> είναι αρκετά διαφοροποιημένο από τα προηγούμενα.
Σε στεγνό και καθαρό πρόσωπο σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του με λευκό μολύβι.
Στη συνέχεια με λευκό χρώμα βάφουμε τα μάτια μέχρι και τα φρύδια. Με λεπτό πινελάκι και μαύρο χρώμα κάνουμε τα περιγράμματα των ματιών και δημιουργούμε καμπυλωτά φρύδια. Στο κάτω βλέφαρο και με λευκό χρώμα κάνουμε ένα αστεράκι με μαύρο περίγραμμα.
Αν δεν έχουμε μύτη ζωγραφίζουμε την άκρη της μύτης του μοντέλου μας με κόκκινο χρώμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε το σχέδιο του στόματος με κόκκινο χρώμα και με λεπτό πινελάκι και λευκό χρώμα κάνουμε το περίγραμμα.
Με το ειδικό σφουγγαράκι και με γκρι σκιά δημιουργούμε γένια στις παρειές. Τέτοια σφουγγαράκια έχουν τα καταστήματα με είδη μακιγιάζ θεάτρου.
Δεν βάζουμε λευκή βάση στο πρόσωπο του <<αλήτη κλόουν>>. Το μακιγιάζ γίνεται κατευθείαν πάνω στο δέρμα. Επίσης δεν βάζουμε περούκα, αλλά προτιμούμε ένα ιδιαίτερο αστείο καπέλο.

πηγή: beautyview.gr

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.